שלבים 5-8 מאפשרים לחשב את פוטנציאל הנזק הכלכלי באירועי הצפה בחלופת 'המשך מצב קיים', כלומר מבלי שנעשית כל פעולה כדי להגן מפני הסיכון או להפחיתו. החישוב נעשה בנפרד עבור כל הסתברות – מהתדירה ביותר שעשויה להתרחש אחת לחמש שנים, ועד לאירוע נדיר מאוד, שעשוי להתרחש אחת ל-100 שנים. הבנת היקף הנזק, לרבות פריסתו המרחבית וסוג התכנית החלה על השטח, מסייעת לתכנן אופני פעולה אפקטיביים – לתכנן אחרת, ולהוציא מחוץ לפשט ההצפה שימושים בעלי פוטנציאל נזק גבוה או כאלו שבהם הצפה עלולה לגרום לסכנה לחיי אדם, או לבצע פרוייקטי הגנה במקרים בהם יש פיתוח קיים בשטח, או תכנון שלא ניתן להשפיע עליו במידה מספקת. חישוב פוטנציאל הנזק צריך להיעשות עבור כל אחת מסוגי התכניות, בכל אחת מהסתברויות ההצפה.
חישוב פוטנציאל הנזק בשטחים מאושרים בתכניות מפורטות ייעשה באמצעות הכלי הטבלאי, המצוי בלשונית 5 'תכניות מפורטות' בנספח התכנוני. ההסבר הכלול בלשונית 4 של הנספח 'הסבר לשימוש בטבלאות' נועד להסביר את אופן החישוב, ואת הנחות היסוד העומדות בבסיסו. לפרמטרים השונים לחישוב, אשר חלקם פתוחים לעדכון ע"י צוות התכנון בהתאם לאזור הספציפי שבו הוא עוסק, השפעה משמעותית על תוצאת החישוב הסופית, ונגזרותיה ברמת המענה הנדרש. לכן, ישנה חשיבות רבה להבנתם, כך שייעשה בהם שימוש מושכל, ותתקבל תוצאה המתאימה למאפייני האזור.
הסיווג לקבוצות שימושים נעשה בהתאם להוראות שבלשונית 1 בנספח התכנוני (קבוצות שוות נזק), ומיושם במסגרת שכבה 4.1.4 בנספח הטכני, שורה 11. סיווג לייעודי משנה – בשורה 12 באותו מקום.
חישוב פוטנציאל הנזק ייעשה באמצעות הטבלה המופיעה בלשונית 5 של הנספח 'תכניות מפורטות', עבר כל אחת מהסתברויות ההצפה.
להלן מספר הערות חשובות למילוי הטבלה בלשונית 4 'תכניות מפורטות', וביצוע החישוב:
שלבי עבודה עיקריים להצגה:
כל הזכויות שמורות לאגמא 2021 © | נגישות